برند ایمپلنت

قیمت ایمپلنت,کاشت دندان,کلینیک ایمپلنت,برند ایمپلنت,ایمپلنت دندانی,ایمپلنت تهران,ایمپلنت

برند ایمپلنت

قیمت ایمپلنت,کاشت دندان,کلینیک ایمپلنت,برند ایمپلنت,ایمپلنت دندانی,ایمپلنت تهران,ایمپلنت

ایمپلنت دندانی با روش لیزر: کاربرد و مزایا

ایمپلنت دندانی با روش لیزر: کاربرد و مزایا

هزاران سال پیش بشر در فکر جایگزینی دندانهای از دست رفته بوده است. روشهای گوناگون با مواد مختلف امتحان گردید تا ایمپلنت (implant) از جنس تیتانیوم بعنوان پایه جایگزین کننده ریشه بصورت علمی عرضه شد. از آن به بعد تمام پیشرفتهای علم معطوف به فرم ایمپلنت و سطح ایمپلنت گردید تا بیشترین موفقیت دراز مدت را داشته باشد. تا چند سال پیش کاشت دندان یک عمل لوکس  برای افراد خاص به حساب می آمد و تعداد کمی از دندانپزشکان این عمل را انجام می دادند ولی امروزه با گسترش علم و ساده تر شدن روند کاشت دندان و برگزاری گسترده تر کلاسهای آموزش ایمپلنت، این معجزه دندانپزشکی در دسترس همگان قرار دارد.
امروزه دندان پزشکی دنیا در حال تحولی جدیدتر به سوی درمان های موثر تر و مطمئن تر است. استفاده از لیزر در دندان پزشکی همانند بقیه رشته تغییرات بسیاری را در نحوه درمان ها ایجاد نموده که راحتی و اطمینان خاطر فوق العاده ای را سبب می شود. نقش و  کاربرد لیزر دندانپزشکی  در ایمپلنت ، دندانپزشکی زیبایی، سفید کردن دندانها، جراحی لثه و ... انکار نشدنی است. امروزه دندانپزشک خوب بودن به تنهایی کافی نیست بلکه همگام با تکنولوژی روز دنیا بودن در کنار داشتن مهارت از شما یک دندانپزشک خوب می سازد که لیزر این منظور را میسر ساخته است.

کاربرد لیزر در ایمپلنت

لیزر در همه زمینه ها کاربرد دارد یکی از مهمترین کاربرد های لیزر در جراحی های حساس از جمله ایمپلنت می باشد.
امروزه در دندان پزشکی ایمپلنت، اندیکاسیون‌های کلینیکی متعددی برای جراحی با لیزر وجود دارد. سیستم‌های لیزری متفاوت، طیف وسیعی از کاربرد در بافت نرم و سخت دارند. این پوستر کاربرد سیستم‌های لیزری متفاوت را در ایمپلنتولوژی مدرن جهت درمان ضایعات پری ایمپلنت و ضد عفونی سطوح ایمپلنت بررسی می‌کند.

استفاده از لیزر جراحی برای کمک به جای گذاری ایمپلنت و Recovery مرحله دوم ایمپلنت‌های دندانی همراه با فرم‌دهی بافت نرم توصیه شده است. به علاوه استفاده از لیزر برای کمک به ضدعفونی سطوح ایمپلنتی در موارد پری ایمپلنتیس پیشنهاد می‌شود.
لیزر یکی از تکنیک‌های درمانی جدید در دندان پزشکی ایمپلنت می‌باشد که باعث کاهش زمان، درد و خونریزی می‌گردد
ایمپلنت دنیای بسیار گسترده ای را پیش روی متخصص ایمپلنت قرار داد ولی چون همراه با جراحی بود و اینکه در صورت هر گونه  عفونت امکان ناموفق بودن عمل و پس زدن پایه تیتانیومی ایمپلنت وجود داشت ، نیاز به روش جدید و کامل تری در کنار کاشت ایمپلنت احساس میشد.
لیزرتراپی قادر به کاهش تورم و درد پس از عمل و کوتاه کرده دوره ترمیم زخم جراحی می باشد. علاوه بر این، اثر لیزر در سرعت بخشی بر Integration  و از آنجا “Early Loading”، Modification  سطح ایمپلنت جهت اتصال بهتر فیبروبلاستها و استئوبلاستها و نیز جلوگیری از اتصال باکتریها و بالاخره اثر لیزر در درمان جراحی و غیرجراحی پری ایمپلنت نیز در حال پژوهش و بررسیهای دقیق تر می باشند.

مزیت روش لیزر

ایمپلنت بدون جراحی و بدون خونریزی( flapless surgery):  منظور جراحی ایمپلنتی است که بدون برش لثه و بخیه کردن لثه انجام می گیرد و از آنجا که بعد از کشیدن دندان استخوان تحلیل پیدا می کند، بنابراین در اکثر مواقع با کمبود استخوان مواجه هستیم و بدون دید مستقیم استخوان امکان جایگذاری ایمپلنت از نظر عملی امکانپذیر نمی باشد. جراحی flapless تنها در مواردی که میزان استخوان کافی باشد، با استفاده از surgical guide ها که به کمک رادیوگرافی CBCT استخوان ساخته شده است، امکان پذیر می باشد.  استفاده می شود و جراحی ایمپلنت بدون خونریزی و بدون درد نامیده می شود.
لیزر انقلابی در دنیای دندانپزشکی ایجاد کرد. استفاده از لیزر جراحی برای کمک به جایگذاری ایمپلنت و مرحله دوم ، بهبود همراه با فرم دهی بافت نرم توصیه میشود. به علاوه استفاده از لیزر برای کمک به ضد عفونی سطوح ایمپلنتی پیشنهاد میشود. در نتیجه لیزر یکی از تکنیک های درمانی جدید در دندانپزشکی می باشد که باعث کاهش زمان درد و خونریزی می گردد.
در جراحی ایمپلنت یا کاشت دندان هم مثل سایر جراحی های دهان سرعت ترمیم و خاصیت ضد التهابی و ضد دردی لیزر کمک شایانی به مشکلات پس از ایمپلنت می کند. جالب توجه این است که کسانی که با لیزر ایمپلنت انجام دهند دیگر هرگز با روشهای معمولی انجام نخواهند داد.
از مهمترین مزایای لیزر (در صورت استفاده صحیح) اثر باکتریسیدال قوی آن بدون ایجاد تغییر در سطح ایمپلنت است.

نتایج درمان ایمپلنت با لیزر

استفاده از لیزر بهتر می شود کاربردهای دیگر لیزر در ایمپلنت عبارتند از: تراشیدن بافت نرم، برداشتن بافت بسیار متورم و ملتهاب، بریدن بافت هایی که در جای نامناسبی رشد کردهاند و موارد دیگر بالیزر امکان بسیاری از عمل ها فراهم می شود. با لیزر کارایی درمان بالارفته و هزینه در بلندمدت کاهشی می یابد. درخواست استفاده از لیزر برای درمان ایمپلنتو اوردنچر روزبه روز افزایش پیدا می کند.
بنابر این با بهره گیری از روشهای جدید وتکنولوژی روز دنیا دانش ایمپلنت آن چنان گسترش یافته که بیماران نگرانی های قبلی خود را نسبت به نتیجه درمان ، موفقیت درمان ویا درد و تروماهای ناشی از کاشت دندان برای همیشه فراموش خواهند کرد .

عوارض

در صورتی که دقت کافی در استفاده از لیزر صورت نگیرد، لیزر باعث آسیب جدی به چشم می‌شود. این آسیب می‌تواند ناشی از جذب انرژی توسط قرنیه یا شکبیه چشم باشد. به همین علت باید حتما چشمان بیمار را با عینک محافظ پوشاند.
هر دندان‌پزشکی که از لیزر استفاده می‌کند باید از ریسک‌های احتمالی آن کاملا آگاه باشد و برای استفاده از دستگاه مورد نظر کاملا تعلیم‌ دیده باشد و دوره‌های مخصوص لیزرتراپی را گذرانده باشد.

هزینه درمان

هزینه های درمان بستگی به نوع ایمپلنت های دندانی متغیر است اما حتی الامکان بهتر است از سیستم های شناخته شده و مورد تایید سازمان های معتبر دندانپزشکی استفاده شود . سیستم های ارزان وغیر استاندارد صدمات غیر قابل جبرانی را به بار خواهند آورد ولی ایمپلنت های استاندارد طول عمر نامحدودی دارند . شایان ذکر است هزینه درمان با توجه به تجهیزات و مواد بهره گیری از تکنیک های جدیدنسبت به انواع دیگر پروتز بالا نیست به گونه ای که هزینه یک واحد ایمپلنت تقریبا برابر یک بریچ سه واحدی ایده آل است .

مطالب مرتبط:

قیمت ایمپلنت

ایمپلنت تهران

کاشت دندان

مضرات، معایب، مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی

مضرات، معایب، مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی 

ایمپلنت پین های باریکی هستند که از تیتانیوم خالص سازگار ساخته شده که درون استخوان فک گذاشته می شود.دندان متحرک، قابل اتصال به این ایمپلنت ها هستند. حدود ۳ تا ۶ ماه زمان لازم برای رشد و ترمیم استخوان اطراف ایمپلنت است

مضرات ، معایب ، مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی

  • از جمله معایب و مشکلات ایمپلنت قیمت آن است. هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر درمانها برای جایگزین کردن دندان مانند پروتز ثابت یا پرتز متحرک بیشتر است. قیمت ایمپلنت  یک دندان حدود دو تا دو و نیم میلیون تومان است.
  • علاوه بر قیمت ایمپلنت دندان ، زمانبر بودن درمان ایمپلنت نیز از معایب دیگر ایمپلنت های دندانی است. زمانی حداقل بین ۴ تا ۹ ماه برای این درمان لازم است. (مدت زمان ایمپلنت دندان )
  • از جمله مضرات ایمپلنت این است که یک جراحی بوده و ریسکهای مربوط به جراحی را نیز دارد. از جمله این ریسک ها میتوان به احتمال عفونت وشکست درمان یا  از دست رفتن ایمپلنت دندان اشاره کرد که در این مورد نیاز به جایگزینی مجدد آن است.
  • ایمپلنت نیازمند معاینات دوره ای توسط دندانپزشک است. 

نحوه کاشت دندان ( ایمپلنت و درمان )

مراحل ایمپلنت دندان مانند هر درمان جراحی دیگر با ایجاد بی حسی موضعی در ناحیه مورد نظر آغاز شده در نتیجه بیمار در حین جراحی هیچگونه درد ایمپلنت دندان را حس نخواهد کرد. سپس با توجه به طرح درمان انتخابی و ضمانت استخوان، ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد و برای اینکه ایمپلنت با استخوان پیوند خوبی برقرار کند به مدت ۱۲ تا ۲۴ هفته زمان لازم دارد.
پس از طی دوره پیوند استخوان (اسئواینتگریشن) ایمپلنت های پایه و بستری مقاوم را برای طرح درمان انتخابی فراهم می آورند. برای راحتی بیمار تا ساخته شدن پروتز اصلی، بر روی ایمپلنت پروتز موقت طراحی می شود تا عمل تکلم و جویدن به طور موقت انجام گردد.
قالبگیری از ایمپلنت جزء موارد حساس و دقیق در ساخت پروتز ایمپلنت می باشد و بیمار می بایست کلیه دستورات دندانپزشک معالج را با دقت اجرا نماید.

مراقبتهای بعد از جراحی

نکاتی مفید برای بالا بردن میزان موفقیت درمان

  • پس از کاشت ایمپلنت به مدت ۱ روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری کنید.
  • شستن دهان تا ۸ ساعت بعد از ایمپلنت توصیه نمی شود.
  • بهتر است روز بعد از ایمپلنت، از دهان شویه استفاده شود. بهترین محلول برای شستشوی دهان کلرهگزیدین روزی ۳ مرتبه باشد.
  • نوشیدن پس از ایمپلنت به راحتی امکان پذیر است ولی در مورد خوردن، باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد.
  • ایمپلنت های دندانی نیز همانند دندان طبیعی به مراقبت نیاز دارند. زیرا پلاکت های میکروبی باعث عفونت لثه می شوند. بنابراین، توصیه می شود از برس های بین دندانی، نخ دندان، مسواک و ترجیحا خمیردندان های مخصوص ایمپلنت استفاده گردد.
  • افرادی که از ایمپلنت استفاده می کنند باید از کشیدن سیگار، خوردن قهوه و نوشیدن چای در سه روز اول پرهیز کنند.
  • به طور کلی استفاده از سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهند.

مطالب مرتبط:

قیمت ایمپلنت

ایمپلنت تهران

کاشت دندان

مصرف سیگار چه مشکلاتی برای فرد در درمان ایمپلنت ایجاد می کند؟

مصرف سیگار چه مشکلاتی برای فرد در درمان ایمپلنت ایجاد می کند؟

ایمپلنت در دو فاز اجرا می شود که فاز اول جراحی است و در این فاز فضایی ایجاد می کنیم که بتوانیم ایمپلنت را داخل فک بیمار قرار دهیم و به دلیل اینکه لثه را باز و مجددا زخم را دوخته و بخیه می زنیم به همین دلیل تمامی مواد دخانی مانند سیگار، قلیان، تنباکو و... اختلال در ترمیم ایجاد می کند. ارتباط بین حفره دهان با استخوانی که در آن ایمپلنت قرار گرفته ایجاد میی شود و لثه باید جوش بخورد و ارتباط بین حفره دهان که پر از بزاق و باکتری است با آن حفره حذف شود که در صورت استفاده از مواد دخانی ترمیم دیر اتفاق می افتد و باعث می شودد استخوان اطراف ایمپلنت که در واقع نگه دارنده ریشه مصنوعی داخل استخوان است تحلیل رود و بنابراین سیگار نقش منفی در روند التیام زخم بازی می کند و در واقع در روند ترمیم اختلالل ایجاد می شود.

در فاز دوم که وارد فاز پروتزی می شود روکش و تاج مصنوعی روی ریشه مصنوعی قرار می گیرد و در این فاز افرادی که سیگار می کشند باعث می شود که سیستم ایمنی آنها دچار اختلال شود و بدن آنها به خوبی نمی تواند با باکتری مقابله کند بنابراین در افراد سیگاری التهاب بیشتری را در اطراف ایمپلنت می بینیم و روند این التهاب می تواند موجب شکست درمان در ایمپلنت شود.

فرد سیگاری چه مواردی را باید قبل از کاشت ایمپلنت رعایت کند.

ایمپلنت را درمان ایده آل می دانیم برای افراد بی دندان و یا دندان از دست داده و از طرف دیگر با افرادی مواجه هستیم که خواه و ناخواه اعتیاد نه تنها به سیگار به مواد دخانی دیگر دارند و در درجه اول این فرصت خوبی و یا شاید یک شانس است که فرد سیگاری تحت فشار پزشک و تیم درمانی سیگار را ترک کند و اگر نتواند نسبت به ترک سیگار اقدام کند توصیه می کنیم حدود 144 روز یعنی دو هفته قبل از درمان و همچنین دو هفته بعد از درمان سیگار را ترک کند به طوری که در مجموع یک ماه سیگار نکشد.

مراقبتهای لازم پس از کاشت ایمپلنت های دندانی در افراد سیگاری را توضیح دهید.

- بعضی ها فکر می کنند که پس از ایمپلنت نیازی به رعایت بهداشت و نخ دندان نیست اما ما توصیه می کنیم که این افراد بهداشت را بیشتر و بهتر رعایت کنند و در مورد افراد سیگاری با توجه به اینکه سیستم ایمنی مختل می شود و دفاع طبیعی بدن نمی تواند با تمام باکتری ها مقابله کند توصیه می کنیم تعداد دفعات مسواک زدن نخ دندان و مسواک بین دندانی را بیشترر شود و همچنین بهداشت را نیز بیشتر رعایت کنند و به افراد سیگاری و یا مصرف کننده مواد دخانی توصیه می کنیم اگر بیماران عادی سالی یک بار برای ویزیت دوره ای می آیند این افراد سالی دو بار برای ویزیت مراجعه کنند.

چرا بیماران از سوی دندان پزشک خود به یک جواب محکم و قاطع که مثلا سیگار کمتر کشیده شود مواجه نمی شوند؟

- سیگار همیشه مشکل سازاست ولی هرچه تعداد استفاده آن کمتر باشد مشکلات ما نیز کمتر می شود و تعداد کم سیگار به نفع خود فرد و سیستم درمانی است و قطعا توصیه می کنیم که سیگار کمتر کشیده شود.

آیا افراد سیگاری باید از ایمپلنتی استفاده کنند که با سیگار سازگاری داشته باشد و چنین ایمپلنتی در ایران وجود دارد؟

- در دنیا بیش از 1500 شرکت ایمپلنتی و به تبع آن 1500 نوع ایمپلنت داریم و در ایران نیز بیش از 50 نوع ایمپلنت وجود دارد و واقعا مهم است که نوع ایمپلنت برای افراد سیگاری فرق کند و طبیعتا وقتی ایمپلنت ها از نظر تکنولوژی دارای سطح خاصی هستند که شانس موفقیت ما را بیشتر و ضریب شکست را کاهش می دهد. به همین دلیل توصیه می شود برای افراد سیگاریی ایمپلنت هایی استفاده کنند که از نظر کیفیت ویژگی خاصی داشته باشد که حداقل ضریب شکست ما را کاهش دهد.

دود سیگار، توتون، تنکابو و غیره در فرآیند التیام طبیعی چه اختلالی ایجاد می کند؟

- این موارد اختلال خیلی بدی ایجاد می کنند و روند بهبود را کند کرده و به تاخیر می اندازند و در صورت استفاده از سیگار و مواد دخانی بافت ها مستعد عفونت می شوند.

می توان ادعا کرد سیگار دشمن شماره یک ایمپلنت است؟

- در واقع عدم رعایت بهداشت دشمن شماره یک ایمپلنت است و به طور قطعیت نمی توانیم بگوییم که سیگار دشمن شماره یک است اما مصرف سیگار و مواد دخانی شانس موفقیت در درمان را کاهش می دهد به طوری که اگر شانس موفقیت در درمان را بالای 90 درصد در نظر بگیریم در افراد سیگاری این موفقت تا 70 درصد کاهش پیدا می کند و این کاهش 20 درصدی خیلیی بد است چون شکست های ایمپلنت می تواند معضلات خیلی بزرگی را برای بیمار و دندان پزشک ایجاد کند بنابراین کاهش 20 درصد موفقیت ضربه بسیار بزرگی در درمان فرد است.

آیا میزان موفقیت ایمپلنت در زنان و مردان سیگاری متفاوت است یا خیر؟

- هنوز به صورت آماری این موضوع اثبات نشده ولی امروزه در جوامع پیشرفته مشاهده می کنیم تعداد زنانی که از مواد دخانی استفاده می کنند رو به افزایش است و متاسفانه ضریب شکست در آنها خیلی بیشتر از مردان است و می توانیم بگوییم سیگار کشیدن و مواد دخانی در زنانی که مایل به درمان ایمپلنت هستند میزان شکست را چندبرابر می کند و در مقایسه باا  مردان، زنان حساس تر هستند و این مسئله به دلیل ساختار هورمونی بدن زنان است و در مجموع زنان در مقابل سیگار شکننده تر هستند.

مطالب مرتبط:

قیمت ایمپلنت

ایمپلنت تهران

کاشت دندان

ایمپلنت دندان و مراحل آن

ایمپلنت دندان و مراحل آن

سئوالی که امروزه برای بسیاری از بیماران مطرح می گردد آن است که ایمپلنت دندان چیست  و یا به عبارت ساده تر ایمپلنت یعنی چه. در این  مقاله سعی بر آن شده است که علاوه بر پاسخ به سئوال فوق، اطلاعاتی درباره ایمپلنت نیز در اختیار خوانندگان قرار گیرد.

در پاسخ به این سئوال که ایمپلنت چیست و یا ایمپلنت دندان چیست می  بایستی بیان نمود که اگر شخصی یک یا چند دندان و یا کلیه دندان های خود را از دست داده باشد، به منظور جایگزینی دندان‌های از دست رفته می‌تواند از ایمپلنت‌های دندانی استفاده نماید. ایمپلنت دندان پیچ ساخته شده از جنس فلز تیتانیوم و یا آلیاژهای تیتانیوم می‌باشد که در داخل حفره‌ای که در استخوان فک ایجاد شده است قرار می‌گیرد و جایگزین ریشه دندان از دست رفته می گردد. ایمپلنت دندان میتواند یک پارچه و یا دو تکه باشد و توسط پیچ  اتصال قسمت آباتمنت و ریشه به هم متصل می شوند. تمام قطعات پروتزی و پیچ اتصال نیز از جنس تیتانیوم و یا آلیاژهای تیتانیوم ساخته می شود و زمانیکه این قطعات به هم بسته میشوند پدیده جوش سرد اتفاق افتاده و دو قطعه تیتانیوم به هم آمیخته میشوند. ایمپلنت دارای شیارهای میکروسکوپی بر روی سطح خود می باشد. همانگونه که در عکسهای ایمپلنت در قسمت گالری تصاویر  نشان داده شده است، پس از قرارگیری ایمپلنت در داخل حفره‌ای که در استخوان فک ایجاد شده است،  اتصال ایمپلنت با استخوان اطراف آن با گذشت زمان و به علت افزایش توده استخوانی بر روی سطح شیارهای میکروسکوپی ایمپلنت، تحکیم خواهد گردید.

شما در قسمت گالری تصاویر می توانید عکس دندان های ایمپلنت انجام شده توسط خانم دکتر الناز خشند را مشاهده نمایید.

ایمپلنت دندان و ساختار آن

داشتن اطلاعات در مورد درباره ایمپلنت دندان و آشنایی با مراحل درمانی دندان ایمپلنت می تواند این امکان را فراهم نماید که در انتخاب درمان صحیح و تصمیم برای انتخاب نوع درمان با دیدی باز و آگاهانه عمل نمایید. در درمان های رایج قدیمی که به صورت پروتزهای ثابت و متحرک عرضه می گردیدند،  از دندانهای کناری به عنوان پایه (پروتز ثابت) و یا تکیه گاه (پروتز های متحرک) استفاده می گردیدکه این امر منجر به آسیب دیدن دندان های کناری می گردد. جاگذاری کردن دندان بدون دخالت دادن دندانهای کناری در داخل استخوان فک مشابه دندان های طبیعی و تبعاً جلوگیری از به آسیب دیدن دندان های کناری فلسفه ابتدایی ابداع ایمپلنت بوده است.

پیشرفت های علمی حاصله، امیدها را برای بازسازی مطلوب دندان های از دست رفته افزایش داده اما می بایستی به این امر توجه نمود که به دلیل پیچیده بودن مراحل و چالش های متعدد فنی و بیولوژیک این درمان، هر گونه ساده انگاری و عدم دقت علاوه بر صرف هزینه و وقت زیاد در نهایت شاید نتواند انتظارات را بر آورده نماید. شایان ذکر است در پاسخ به این سئوال که ایمپلنت چیست؟ آشنایی با ساختار ایمپلنت دندان کمک شایانی در راستای پاسخگویی جامع به سئوال فوق الذکر و رفع ابهامات مربوطه خواهد نمود. بنابراین سعی گردیده است که در ادامه این مقاله،  ساختار ایمپلنت دندون به صورت مبسوط شرح داده شود.

  • ١- بدنه اصلی

    همانگونه که در عکس ایمپلنت در تصویر مقابل مشاهده می نمایید، ساختار اصلی ایمپلنت (قسمت تحتانی در عکس ) یک پایه از جنس فلز تیتانیوم و یا آلیاژهای تیتانیوم به شکل پیچ است که با جراحی ایمپلنت دندان در داخل استخوان فک کاشته می شود. بدین منظور بعد از برش لثه در ناحیه مورد نظر و دسترسی به استخوان فک، با استفاده از دریل و مته ای که هم سایز پایه ایمپلنت است در استخوان فک حفره ایجاد شده و پایه ایمپلنت در داخل حفره قرار می گیرد.

    یکی از دلایل بالا بودن قیمت ایمپلنت علاوه بر بالا بودن قیمت فلز تیتانیوم، نحوه ساخت ایمپلنت می باشد. نحوه ساخت ایمپلنت به گونه ای بوده که ایمپلنت در سطح خود به صورت هوشمند عمل نموده و استخوان مجاور را تحریک به استخوان سازی می نماید. لذا استخوان سازی در اطراف ایمپلنت منجر به استحکام ایمپلنت به استخوان اطراف شده و استحکامی مشابه ریشه دندان طبیعی را فراهم می نماید.

  • ٢- اباتمنت یا اتصال دهنده با تاج 

    همانگونه که در عکس ایمپلنت دندانی نشان داده شده است، اباتمنت (قسمت میانی در عکس) پس از کار گذاشتن تنه اصلی ایمپلنت (قسمت تحتانی در عکس) برروی ایمپلنت قرار می گیرد و برای حفظ و نگهداری پروتز و یا ساختارهای فوقانی سیستم ایمپلنت بکار می رود. اباتمنت انواع مختلفی دارد که سه نوع عمده آن عبارتند از نوع پیچ شونده که به تنه اصلی پیچ می شود ، نوع سِمآن شونده که به تنه اصلی چسبیده می شود و نوع سوم که به عنوان اتصالات اُوِردِنچِری برای دست دندان کامل و یا پارسیل محکم شده و همراه با ایمپلنت بکار می رو( این نحوه از اتصالات مثل دکمه های فشاری عمل کرده و با فشار جا افتاده و با مختصر فشار جدا می شوند). اباتمنت ممکن است به صورت مستقیم و یا زاویه دار نسبت به تنه اصلی قرار گیرد که نوع مستقیم و زاویه دار هریک کاربردهای مخصوص خود را دارد.

  •  ٣- قسمت تاج

    تاج ایمپلنت و یا روکش ایمپلنت (قسمت فوقانی در عکس ایمپلنت دندان) بعد از قالبگیری در لابراتوار ساخته می شود و فرم روکش و رنگ آن بسته به فضای موجود و دقت دندانپزشک متفاوت خواهد بود. روکش مناسب برای ایمپلنت، سطح جونده مناسب جهت تغذیه بیمار و نیز رنگ و فرم مناسبِ زیبایی دندان ها را فراهم می نماید. همچنین، روکش ایمپلنت بایستی به گونه ای ساخته شود که رعایت بهداشت آن آسان بوده و به روشهای معمول بتوان آن ها را تمیز نمود.

    شما می توانید به منظور مشاهده تصاویر ایمپلنت، عکس دندان ایمپلنت شده و آشنایی بیشتر با ایمپلنت‌های دندانی، در قسمت گالری تصاویر به تصاویر، فیلم ایمپلنت دندان و فیلم جراحی ایمپلنت انجام شده توسط خانم دکتر الناز خشند مراجعه نمایید.

مراحل 

در این مقاله مراحل و روش ایمپلنت دندانی شرح داده شده است. به طور کلی، مراحل کاشت دندان ایمپلنت شامل چهار مرحله می باشد که در ادامه به صورت کامل توضیح داده شده است. می بایستی توجه نمود که نحوه کاشت ایمپلنت با توجه به شرایط هر بیمار اندکی متفاوت خواهد بود.

در مرحله اول، متخصص ایمپلنت دندان (پریودنتیست) با دقت وضعیت دهان و دندان های شما را بررسی کرده و بعد از عکس برداری و یا سی تی اسکن از سر، دندان ها و فک، امکان آن برای شما را تأیید یا رد خواهد نمود.

در صورت تایید امکان پذیر بودن ایمپلنت کردن دندان در مرحله اول، متخصص ایمپلنت دندان (ایمپلنتولوژیست) از طریق جراحی و با استفاده از بی حسی موضعی آن را در داخل استخوان فک، زیر بافت لثه قرار می دهد.

در مرحله سوم از مراحل کاشت دندان ایمپلنت، بعد از گذشت زمان مناسب که بافت لثه ترمیم گردید و ایمپلنت کاشته شده با استخوان پیوند برقرار نمود، متخصص ایمپلنت دندان (پریودنتیست) آباتمنت را به ایمپلنت کاشت شده متصل می نمایند.

در مرحله پایانی، پروتز دندان ساخته شده، بعد از گذشت زمان مناسب به آباتمنت متصل می شود.

شما می توانید به منظور مشاهده تصاویر نحوه انجام ایمپلنت و آشنایی بیشتر با مراحل کاشت ایمپلنت ، در قسمت گالری تصاویر به تصاویر نحوه ایمپلنت دندان که توسط خانم دکتر الناز خشند انجام شده است مراجعه نمایید.

طول عمر 

طول عمر ایمپلنت دندان یکی دیگر از سئوالاتی است که امروزه برای بسیاری از بیماران مطرح می گردد. در این مقاله سعی بر آن شده است که در راستای پاسخ به سئوال فوق، اطلاعاتی درباره عمر ایمپلنت در اختیار خوانندگان قرار گیرد.

امروزه در طراحی و ساخت ایمپلنت از تکنولوژی‌های نوین ‌استفاده می گردد که این امر به همراه انجام صحیح و دقیق روش های جراحی ایمپلنت دندانی منجر می گردد که عمر ایمپلنت در فک بسیار افزایش یافته و می توان در شرایط ایده‌آل برای ایمپلنت‌ عمر نا محدود را متصور گردید. به طور کلی، عمر ایمپلنت بستگی به عوامل مختلفی دارد که از آن جمله می توان به تکنولوژی ساخت، جنس و مشخصات مکانیکی ایمپلنت و همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان بیمار اشاره نمود.

البته لازم به ذکر است که همانند سایر درمان های دندان پزشکی، عمر نا محدود ایمپلنت بدون رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان توسط بیمار و انجام معاینات دوره ای توسط دندان پزشک میسر نخواهد بود.

روکش

یکی از مراحل ایمپلنت دندانی ساخت روکش ایمپلنت و نصب آن در دهان  بیمار می باشد که در ادامه به صورت کامل توضیح داده شده است. می بایستی توجه نمود که ساخت روکش ایمپلنت و نصب آن در دهان بیمار با توجه به شرایط هر بیمار اندکی متفاوت خواهد بود.

به طور کلی، بعد از گذشت زمان مناسب از جراحی ایمپلنت که بافت لثه ترمیم گردید و ایمپلنت کاشته شده با استخوان پیوند برقرار نمود، دندان پزشک اقدام به برداشتن لثه قرار گرفته بر روی ایمپلنت دندانی  و آشکار نمودن آنها در محیط دهان نموده و آباتمنت را به ایمپلنت کاشت شده متصل می نماید

سپس دندان پزشک موقعیت ایمپلنت های دندانی و فک مقابل آن را به منظور ساخت روکش ایمپلنت قالب گیری می نماید و رنگ روکش را با توجه به رنگ دندان های بیمار و نظر بیمار انتخاب می نماید.  روکش ایمپلنت می بایستی با خصوصیات و شرایط دهان کاملا سازگاری داشته باشد. امروزه از روکش های چینی (پرسلن) و یا روکش های زیرکونیا به عنوان روکش ایمپلنت به دلیل سازگاری  بالا ترکیبات این دو نوع روکش با شرایط دهان استفاده کی گردد.

پس از ساخت روکش ایمپلنت در لابراتوار، روکش ساخته شده‌ بر روی آباتمنت قرار گرفته و در صورت مناسب بودن و راحت بودن بیمار با آن و همپنین تطبیق رنگ آن، به صورت دائم به آباتمنت چسبانده می شود.

 

مطالب مرتبط:

قیمت ایمپلنت

ایمپلنت تهران

کاشت دندان

کاشت دندان

کاشت دندان

گاهی اوقات بیماران یک یا چند دندان خود را از دست می دهند و باید برای جایگزین کرد دندان های خود از کاشت دندان استفاده نمایند. برای کاشت دندان بخشی به عنوان ریشه داخل فک قرار می گیرد و تاج روی آن قرار می گیرد. برای کاشت دندان مانند روش های قدیمی احتیاجی به از بین بردن دندان های مجاور ندارید و فقط کاشت دندان در محلی که دندان وجود ندارد انجام می شود. برای کاشت دندان از سرامیک هایی که شبیه استخوان می باشد و یا فلزات مختلف که با ساختار بدن می باشد استفاده می کنند. از کاشت دندان به عنوان ریشه روکش های دندان استفاده می شود. برای کاشت دندان از بی حسی موضعی استفاده می شود و کاشت دندان در مطب دندانپزشکی انجام می شود.

کاشت دندان برای تمامی افرادی که دارای سلامتی کامل بدن و همچنین سلامتی فک می باشند مناسب می باشد و کاشت دندان برای افرادی که تحت شیمی درمانی می باشند و یا سرطان دارند با احتیاط باید صورت گیرد و در صورت داشتن بیماری های دیابت و فرسایش دندان موفقیت در کاشت دندان کاهش می یابد. هزینه کاشت دندان با توجه با کشور سازنده آن متفاوت می باشد و می توان گفت کاشت دندان های ارزان صدمات جدی ای را برای شما به وجود می آورد و بهتر است از استاندارد های آن استفاده نمایید. کاشت دندان مانند دندان های خودتان احتیاج به نگهداری و مراقبت دارد و مانند دندان های سالمتان باید تحت مراقبت باشد و هر چند ماه یکبار مورد بررسی قرار گیرد و طول عمر کاشت دندان نا محدود می باشد اما بستگی به شرایط نگهداری و نحوه مراقبت شما نیر دارد و برای مراقبت از کاشت دندان می توانید از متخصصین کاشت دندان راهنمایی بگیرید و همجنین به وسیله نخ دندان و مسواک اطراف آن را تمیز کنید.

مزیت ایمپلنت

ایمپلنت دندان جایگزین ریشه دندان می باشد.ایمپلنت یا کاشت دندان پایه ای قوی برای دندان دائمی یا متحرک است که با دندان های طبیعی مطابقت خواهد داشت. 

ایمپلنت مزایای فراوانی دارد؛ که برخی از آن ها عبارتند از:

  1. کاهش احتمال پوسیدگی دندان های کناری (به علت عدم تراش دندان ها)
  2. کاهش خطر مشکلات مربوط به عصب کشی (درمان ریشه) دندان های کناری
  3. افزایش زیبایی دندان های کناری (درمانی روی دندان های اطراف انجام نمی شود)
  4. افزایش قابلیت تمیز کردن سطوح کناری دندان های اطراف ایمپلنت تک دندانی
  5. کاهش حساسیت تماسی یا سرما و گرما در دندان های مجاور (به علت عدم تراش)
  6. مزایای روانی
  7. کاهش خطر از دست رفتن دندان پایه
  8. حفظ ساختار استخوان ناحیه بی دندانی توسط ایمپلنت دندان جایگزین شده 

مزایای دیگر ایمپلنت:

بهبود ظاهر

ایمپلنت دندان مانند دندان طبیعی است و آن را همانند دندان خودتان احساس خواهید کرد. از طرفی چون به گونه ای طراحی شده که با استخوان ترکیب شود، به دندانی دائمی بدل خواهد شد. 

بهبود گفتار

با وجود دندان مصنوعی با اتصالات ضعیف، مشکل در گفتار پیدا خواهید کرد. در حالی که ایمپلنت به دلیل ثابت بودن روی فک، به شما اجازه می دهد بدون هیچ نگرانی صحبت کنید.

غذا خوردن آسان

عمل جویدن غذا با دندان مصنوعی می تواند دشوار باشد. ایمپلنت مانند دندان طبیعی شماست و اجازه خواهد داد که خواراک تان را به راحتی و با خیال آسوده بجوید و میل کنید.

بهبود اعتماد به نفس

ایمپلنت دندان لبخند تان را به شما باز می گرداند و به شما کمک می کند تا احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید. 

بهبود سلامت دهان و دندان

در ایمپلنت دندان، نیازی به تراش دندان های کناری نیست. از آنجایی که دندان های کناری نقشی در ایمپلنت ندارند، بیشتر دندان های شما دست نخورده باقی می مانند؛ که این در بهداشت طولانی مدت دهان و دندان تاثیر گذار است. 

دوام و ماندگاری

ایمپلنت های دندانی بسیار با دوام هستند و سال های زیادی ماندگار خواهند بود. با مراقبت خوب، حتا خیلی از ایمپلنت ها تا آخر عمر باقی می مانند.

تاریخچه ایمپلنت

ایمپلنت دندانی یک وسیله استوانه ای یا مخروطی از جنس تیتانیوم است که به جای ریشه دندان در داخل استخوان فک قرار می گیرد. تحقیقات باستان شناسی نشان می دهد که مایاها اولین کسانی بودند که از ایمپلنت دندانی استفاده کردند. در خلال حفاری مقبره مایاها در هندوراس در سال 1931، باستان شناسان تکه هایی از استخوان فک پایین یک زن جوان مایا را کشف کردند که در داخل آن سه تکه دندان شکل از جنس صدف وجود داشت به طوری که این صدف ها در داخل حفره ریشه دندان های جلوی فک پائین جای گذاری شده بودند.

تحقیقات دقیق تر نشان داد که این صدف ها در زمان حیات زن جوان که دهه بیست زندگی اش را می گذراند در داخل حفره دندان کار گذاشته شده اند. پس از آن 1350 سال طول کشید تا پروفسور بر نمارک Branemark سوئدی در سال 1952 کشف کند که فلز تیتانیوم دارای این ویژگی منحصر به فرد است که با استخوان جوش می خورد. پس از آن دانشگاه کمبریج انگلستان در دهه 1950 تحقیقات گسترده ای را روی تیتانیوم شروع کرد و اولین کسی که ایمپلنت دندانی تیتانیومی را در دهان بیماران کاشت دکتر لئونارد لینکوف Leonard Linkow در سال 1952 بود. او در طی 40 سال بیش از 19000 ایمپلنت در دهان بیمارانش گذاشت اما این نتایج منتشر نشد!

پروفسور Branemark در سال 1965 اولین ایمپلنت دندانی اش را در دهان بیمار داوطلب کار گذاشت. بنابراین بسیاری از دندانپزشکان لینکوف را به جای برنمارک به عنوان پدر  ایمپلنت دندانی  می شناسند. 

بسیاری از مردم می پرسند بهترین متخصص ایمپلنت کیست؟
بهترین متخصص ایمپلنت یک کلمه است اما یک دنیا خصوصیت پشت آن است. اولاً متخصص ایمپلنت باید به هردو فاز درمان یعنی جراحی و پروتز کاملا مسلط باشد.

اما بهترین جراح ایمپلنت چه کسی است؟

حقیقت این است که جراحی جزو هنرهای دستی است. علاوه بربار علمی دانشکاهی و تیوری که لازم است جراح در درجه اول داشته باشد،باید استعداد خدادادی جراحی را در انکشتان خود داشته باشد مثل خوشنویسی یا نقاشی مثل مجسمه سازی. اما یک فارغ التحصیل هنر های زیبا الزاماً همیشه یک هنرمند زبر دست و مشهور هم نخواهد بود. پس بهترین متخصص ایمپلنت تا اینجا باید علاوه برپیشینه دانشگاهی، این هنر دست و این استعداد خدادادی را هم داشته باشد.اما فاکتور دیگری که برای بهترین متخصص ایمپلنت لازم است تجربه بالا است که کار نیکو کردن از پر کردن است.
 
سابقه طولانی در درمان های ایمپلنت شرط مهمی است که تضمین می کند متخصص ایمپلنت قبلاً با انواع ریزه کاری ها پیچیدگی ها و مشکلات مختلف در کیس های گوناگون روبرو شده است و راه های مختلف را پیموده است چرا که متخصصین تمام رشته ها و نه فقط متخصص ایمپلنت بهر حال قسمتی از تجربه و کارآمدی خودرا با آزمون و خطا تکمیل می کنند. البته متخصص ایمپلنت در فاز جراحی باید از همان ابتدای کار با یک دیدگاه پروتزی جراحی اش را انجام دهد.اما در فاز بعدی درمان، متخصص ایمپلنت باید به درمان پروتز که در واقع از دیدگاه بیمار قسمت اصلی درمان ایمپلنت است، تسلط کافی داشته باشد. در این مرحله علاوه برپیشینه علمی و تجربه، دید فنی و ابتکار در ارایه طرح درمان مناسب برای هر بیمار خاص برای متخصص ایمپلنت لازم است.

بطور کلی درمان ایمپلنت به دو صورت می تواند انجام شود:

١) هرکدام از دو مرحله جراحی و پروتز ایمپلنت توسط متخصص مربوطه انجام شود. یعنی جراحی توسط متخصص جراحی فک وصورت ویا متخصص جراحی لثه انجام شود و درمان پروتز توسط متخصص پروتز های دندانی. در این حالت مساله مهم این است که در این روش دو متخصص از نظر طرح درمان کلی ایمپلنت برای آن بیمار خاص اتحاد نظر و اتفاق سلیقه داشته باشند و متخصص جراح باید جراحی را بر اساس طرح درمان قبلی که متخصص پروتز تعیین کرده است انجام دهد.
  
٢) هردو مرحله درمان ایمپلنت توسط یک متخصص یا ایمپلنتولوژیست یا دندانپزشک انجام شود که خود تسلط و تجربه کافی در هر دو مقوله جراحی و پروتز را داشته باشد. در اینجا متخصص ایمپلنت باید از همان ابتدا با دید پروتزی جراحی رابه نحو احسن انجام دهد.